Bloglara yorum yaparken dikkat edilmesi gerekenler

17 Aralık 2013 Salı Unknown 0 yorum
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg9KgWC8-XLNedY9DH0lyw3bPtBhO9j5BR2bpGKg_3H7YmQ4KIQ_zDBNPda35z_drVisI_hqcweAQZ0x076jJqs0dOou6tk_8HlsRQmQuUQkDXtwzo2lnj7I_mV1mv1SDnDpCpWKbxUz3p/s1600/blogger-logo.png

Soru: “Google Webmaster Yönergeleri forumdaki imza linklerini kullanmamızı söylüyor. Aynı durum yorumlar için de geçerli mi? Yorum yazarak link inşası yapmak Google Yönergelerine ters mi? Peki yapılan yorum ve içerik birbiri ile alakalıysa ne olacak?”
Chase, A, Denver, Co




Alakalı başlıklara alakalı yorumları atmanız çok normaldir.

Örneğin; Bir “SEO Komplp Teorisi” makalesi ile karşılaştınız ve bu makalede yazılanlara katılmıyorsunuz. Böyle durumlarda: “Yazdıklarınıza katılmıyorum işin doğrusu budur “şahsi site linki” ya da “resmi site linki” gibisinden açıklamalarda bulunmanız oldukça doğaldır.

Yorum yaparken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus “Adınız” yerine “Anahtar kelimeler” kullanmamanız. Bu tarz yaklaşımlar samimiyetinize gölge düşürebilir ve site sahibi ile aranızdaki bağı olumsuz etkileyebilir. Daha iyi bir iletişim için her zaman “Ad-Soy ad” kullanmaya özen gösterin.

Özellikle şunun da üzerinde durmakta fayda var. Eğer tüm link inşa işlemleriniz sadece blog yorumları üzerine olur ve sitenizi tavsiye eden gerçek insanlar olmazsa bunu “Link Sahtekarlığı” olarak kabul edebilir ve sitenize karşı yaptırımlar uygulayabiliriz çünkü bu yaptıklarınız sıralama sistemimizi olumsuz etkilemektedir.

Diyelim ki yorumlarınız organik ve içerikle tamamı ile alakalı ve bu tarz yorumları da günde bir ya da iki kere yapıyorsunuz. O zaman hiçbir sorun yoktur.

0 yorum: