Google Sandbox Nedir ve Kurtulma Yolları Nelerdir?

16 Aralık 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum


Google artık internet üzerinden bir şeye ulaşmak istediğimizde aradıklarımızın yegane bulucusu. Genelde de google ilk durağımızdır. Elbette, durum bu şekilde olunca birçok kişide bu duraktan faydalanmak için aceleci davranıyor ve yaptığı bazı çalışmaları ile normalde bir sitenin kısa zamanda ulaşamayacağı değerlere sahip oluyor.

Google’da bunu kısa bir süre içerisinde anlıyor ve botları ile birlikte sitenizi takip ediyor. Aşırı kasılan backlinkler, alınan tanıtım yazıları ve SEO namına yapılmış çalışmalar yığınını fark ediyor. Ardından diğer siteler ile eşit stratejiye sahip olmadığınız ve adil olmayan yükselişler yaptığınız için sitenizi cezalandırma şekli olan Google Sandbox’a atıyor.

Google Sandbox’da olan siteler genellikle arama sonuçlarında yeni sorgular ile yer almaz ve bunun yanı sıra yayında olan index’leriniz de birer birer yayından indirilmeye başlanır. En sonunda baktığınızda Google üzerinde herhangi bir şekilde web sitenizin bulunmadığını fark edersiniz işte o zaman Google’ın gazabına uğramış ve cezalandırılmışsınız demektir. 

0 yorum: