Nokia Windows 8 İşletim Sistemli Tablet mi Üretiyor?

8 Aralık 2013 Pazar Unknown 0 yorum


Bir yılı aşkın bir süredir Nokia’nın Windows 8 işletim sistemli bir tablet bilgisayar üzerinde çalıştığına dair söylemler vardı. Aynı zamanda Nokia’nın üreteceği tabletin, iPad’in bu alanda ki güçlü konumunu sarsacak kadar iyi donanımsal özelliklere sahip olacağı belirtiliyordu.

Nokia tarafından bilinçli bir şekilde piyasaya sızdırıldığı düşünülen bu bilgilerden sanırız en gerçekçi olanı tablet bilgisayarın Windows 8 işletim sistemine sahip olacağı. Nokia özellikle Lumia 920’de Windows ile kurduğu ortaklıkta oldukça başarılı bir sonuç almış gibi gözüküyor. Bu ortaklığın mobil pazarda bir başka alana yönlendiriliyor olması ise, özellikle tablet pazarında lider konumda olan Apple’ın satış yüzdesinin bir kısmının elinden alınması ile sonuçlanabilecek bir gelişme.

Windows’un son dönemde mobil kullanıma yönelik uygulama sayısını artırması ile Windows 8 işletim sistemi kullanan ürünlerin, diğer ürünler karşısında yaşadığı uygulama çeşitliliği konusunda ki dezavantaj da giderilmiş, özellikle harita uygulamalarına getirilen güncelleştirmeler sonucu konum belirleme sistemleri oldukça başarılı bir yapıya kavuşturulmuştu.

Nokia tablet bilgisayar ile ilgili ortaya atılan iddialardan bir diğeri de ürünün dual-core Qualcomm işlemci ile çalışacağı, buna karşın Nokia tablet piyasa için hala büyük bir gizem durumunda. Nokia tarafından resmi hiçbir bilgilendirme gerçekleştirilmeyen ürünün yayılan söylentiler doğrultusunda, bir yılı aşkın süredir piyasaya çıkması bekleniyor. . . 

0 yorum: