Windows 8 Başlat Menüsü İndir

9 Aralık 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum


Windows 8 i kuranlar bilir Microsoft bu en son işletim sistemi ile ilgili büyük bir değişikliğe giderek başlat menusunu kaldırdı. Bundan önceki işletim sistemlerinden alışık olduğumuz klasik başlat menusu Windows 8 de yer almıyor.
Eski alışkanlıklarını korumak isteyenler için bu değişim kötü görünse de kimileri için daha iyi bir çözüm.



Peki Windows 8 e başlat menusu nasıl getirilir?
Windows 8 de başlat menusu olmamasına rağmen klavyenizde başlat tuşu var =).Bu tuşu Windows 8 dahil tüm versiyonlarda kullanabiliyorsunuz.Fakat Windows 8 de farklı olarak bu tuşa bastığınızda herhangi bir pencere açıldığını görmeyeceksiniz.Hemen sol tarafta arama kutusu açıldığını göreceksiniz.Eski sürümlerde olduğu gibi Belgeler, Bilgisayarım, Internet Explorer gibi menuler çıkmayacak.Yalnız bu arama kutusunda kayıt defteri dahil her şeyi arayabiliyorsunuz.Resim, dosya, denetim masası öğeleri vb.



Eğer bu sizin için yeterliyse o zaman tamamdır.Herhangi bir işlem yapmanız gerek yok.Ama illaki Windows 7 deki başlat menusunu istiyorsanız size iki alternatif uygulama :
Vistart Windows 7 deki başlat menusunu Windows 8 inize eklemenizi sağlayan program.Aynı şekilde beklemede, kapat, uyku moduna alabileceğiniz ve bilgisayarım belgelerim menusunu görüntüleyebileceğiniz bu programla eski başlat menusune kavuşabilirsiniz.
Start 8 deki yine aynı işlemleri gerçekleştirebileceğiniz bir diğer alternatif program
Evet.Windows 8 işletim sisteminize yukarıda bahsettiğim yöntemlerle başlat menusunu ekleyebilirsiniz ya da hiçbir değişiklik yapmadan yeni görünümlü Windows 8 inizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

0 yorum: