Tasarımcıların Kullanabileceği Flat UI Renk Paletleri

1 Şubat 2014 Cumartesi Unknown 0 yorum


Tasarımcı arkadaşlarımızın veya güzel ve sade renklere ihtiyacı olanlar için Flat UI renk paletleri ve açıklamalarıyla yazımızın devamında.

Flat UI Colors
Ahmet Sülek tarafından geliştirilen sadece Flat UI renklere yer verilen sitedir. İstediğimiz rengin üzerine tıkladığımız zaman otomatik kopyalama yapar ve kopyalama şeklini değiştirmek için yukarıda bulunan choose format bölümüne tıklamamız yeterli olucaktır.

Web Colour Data
Ziyaret ettiğimiz ve renklerini beğendiğimiz bir sitenin anasayfasında bulunan renkleri otomatik tespit edip rapor halinde size sunar. Sitenin anasayfasında “Flickr, instagram, pinterest ve facebook” gibi sitelerin renkleri hazır şekilde beklemektedir. Sosyal Hamsi anasayfasına ait renkleri görmek için bu linke tıklayınız.

Colourco.de
Ekranımızda görünen imleçi sitede dolaştırdığımız zaman ekrandaki renk sürekli değişir ve beğendiğimiz rengi seçmek için ekrana bir kere tıklatmamız yeterlidir. Renk geçişlerini ve farklı açıdan görünüm sağlamak için sol taraftaki menüden monochrome tarzı modelleri seçebilirsiniz.

Son olarak Adobe Kuler
Tüm tasarımcıların programlarını kullandığı ve tanıdık bir şirket olan Adobe tarafından geliştirilmiş Adobe Kuler bir birine yakın ve uyumlu olabilecek renkleri rahatlıkla seçebilmemize yarayan bir uygulamadır.

YORUMUNUZ BİZİM İÇİN DEGERLİDİR :) 

0 yorum: